Greek English Deutsch
Αρχική

Εαρινή Ισημερία

ΗΜ/ΝΙΑ: 20/3/2024 | Ενημερώσεις

Σοφία Κουκουρλή - Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια

Πόσο επηρεάζεται η ψυχοσύνθεση μας;

Σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία, η Εαρινή Ισημερία είναι η χρονική στιγμή κατά την οποία η Περσεφόνη ξαναβρίσκεται πίσω στη Γη και κοντά στη μητέρα της Δήμητρα, θεά της γεωργίας, της συγκομιδής, της γονιμότητας, αφήνοντας πίσω τον σκοτεινό κόσμο του Πλούτωνα.

Το φαινόμενο αυτό, κατά το οποίο η μέρα και η νύχτα έχουν σχεδόν την ίδια διάρκεια, συμβολίζει την διαρκή αναζήτηση για εσωτερική ισορροπία.  Ο άνθρωπος σιγά σιγά, αφήνει πίσω την εσωστρέφεια και την εσωτερίκευση των συναισθημάτων και οδηγείται στο φως, σε μια μεταμορφωτική περίοδο αναγέννησης και προσωπικής « άνοιξης», που θα οδηγήσει στο μονοπάτι της ισορροπίας.  Έρχεται συμβολικά να υπενθυμίσει την επιδίωξη για αρμονία στην ψυχή και στο πνεύμα.

Η εικαστική θεραπεία (Art Therapy), λειτουργώντας ως μέσο αναγνώρισης των συναισθημάτων, οδηγεί στην εξωτερίκευση του εσωτερικού μας κόσμου (τοπίου) και την καλύτερη κατανόηση αυτού, με στόχο την αυτοβελτίωση και την προσωπική μας εξέλιξη.

Μοιραστείτε το...

Το «γνώθι σ’ αυτόν» είναι η πραγματική γνωριμία με τον εαυτό μας.  Φροντίδα για την ψυχή, αυτογνωσία, επίγνωση των ικανοτήτων και δυνατοτήτων, αποτελεί την πραγματική ουσία του είναι.  Μας βοηθά να κατανοήσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε, ώστε να αποκτήσουμε την πραγματική συνείδηση του εαυτού μας.

Π.Π.Γερμανού 13,
153 41 Αγία Παρασκευή

Τηλ.: +30 210 6397284
Κιν.: +30 6943 470586
e-Mail: info@gnothisauton.gr

Facebook   Instagram   LinkedIn

Όροι χρήσης | Πολιτική Cookies

Copyright © 2024 GnothiSAuton.gr. Powered by PowerSite.