Greek English Deutsch
Αρχική

Βιωματικό Εργαστήριο Art as Therapy στο Αρχαιολογικό Μουσείο Τήνου

ΗΜ/ΝΙΑ: 24/8/2023 | Ενημερώσεις

Σοφία Κουκουρλή, Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια

To Ψηφιδωτό

«Το Ψηφιδωτό-Βιωματικό Εργαστήριο Art as Therapy στο Αρχαιολογικό Μουσείο Τήνου» απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού Σχολείου και θα πραγματοποιηθεί στις 23/09/2023, με ώρα έναρξης από τις 09:30 π.μ.

Είναι ένα βιωματικό εργαστήριο Δημιουργικής Ανάπτυξης μέσω Ζωγραφικής (Art as Therapy), που δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να εκφράσουν με συμβολικό τρόπο και να επεξεργαστούν θέματα που τα ενδιαφέρουν και τα απασχολούν, με έμπνευση από τον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου. 

Ο Φρόιντ επιχείρησε μια σύνδεση της επιστήμης της ψυχανάλυσης με την αρχαιολογία και είδε την ανθρώπινη ψυχή ως «χώρο υπό ανασκαφή», προκειμένου να φέρει στην επιφάνεια πρωταρχικές μνήμες.  Σήμερα εστιάζουμε περισσότερο στον τρόπο με τον οποίο οι μνήμες αυτές «αναδύονται» στο παρόν.

Το Art as Therapy, προσφέρει στους μαθητές έναν δημιουργικό τρόπο έκφρασης και δίνει τη δυνατότητα να βλέπουμε τα πράγματα μέσα από τα δικά τους μάτια.

Έναρξη - Διάρκεια Ομάδων:

α΄ομάδα: 09:30-10:00 π.μ.

β΄ομάδα: 10:15-10:45 π.μ.

γ΄ομάδα: 11:00-11:30 π.μ.

Υλικά: παρέχονται από την Εικαστική Θεραπεύτρια

Δελτίο Συμμετοχής:

Η συμμετοχή των μαθητών στις εργασίες του Βιωματικού Εργαστηρίου μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο με έκδοση Δελτίου Συμμετοχής.   Ο γονέας θα λάβει το Δελτίο Συμμετοχής κατόπιν επικοινωνίας στο τηλέφωνο +30 6943 470 586 και έως ότου καλυφθούν οι διαθέσιμες θέσεις.

Στο Δελτίο Συμμετοχής θα αναφέρονται τα στοιχεία του συμμετέχοντα, για την Ελεύθερη Είσοδό του στο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Τήνου και τα στοιχεία της ομάδας στην οποία θα συμμετέχει.

Μοιραστείτε το...

Το «γνώθι σ’ αυτόν» είναι η πραγματική γνωριμία με τον εαυτό μας.  Φροντίδα για την ψυχή, αυτογνωσία, επίγνωση των ικανοτήτων και δυνατοτήτων, αποτελεί την πραγματική ουσία του είναι.  Μας βοηθά να κατανοήσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε, ώστε να αποκτήσουμε την πραγματική συνείδηση του εαυτού μας.

Π.Π.Γερμανού 13,
153 41 Αγία Παρασκευή

Τηλ.: +30 210 6397284
Κιν.: +30 6943 470586
e-Mail: info@gnothisauton.gr

Facebook   Instagram   LinkedIn

Όροι χρήσης | Πολιτική Cookies

Copyright © 2024 GnothiSAuton.gr. Powered by PowerSite.