Greek English Deutsch
Αρχική

Γνωρίζοντας τον εαυτό μου καλύτερα

ΗΜ/ΝΙΑ: 24/9/2023 | Ενημερώσεις

Σοφία Κουκουρλή Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια

Βιωματικά Εργαστήρια Art Therapy-Ομάδες Εφήβων Νέος Κύκλος 2023–2024

Η εφηβεία είναι μια περίοδος μετάβασης.  Οι νέοι βιώνουν σημαντικές αλλαγές που ξεκινούν σταδιακά, οδηγώντας στην επιθυμία να δημιουργήσουν τη δική τους «ταυτότητα» με συνακόλουθη ανεξαρτησία και αυτονομία.

Οι σχέσεις τίθενται υπό διαπραγμάτευση και αναδύεται η ανάγκη για επαναπροσδιορισμό τους. Οι καθημερινές μεταβολές των εφήβων, οι έντονες αντιδράσεις τους, οι προκλήσεις των καιρών μας και η ολοένα και πιο πιεστική καθημερινότητά τους, επιφορτίζουν ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους.  

Όμως οι αλλαγές και οι ανακατατάξεις, παρά την αναστάτωση και το άγχος που μπορεί να προκαλούν, αποτελούν ένα σημαντικό και αναγκαίο βήμα για την προσωπική τους ανάπτυξη.

Τα Βιωματικά Εργαστήρια Art Therapy (Εικαστικής Θεραπείας) προσφέρουν ένα ασφαλές περιβάλλον αυτοέκφρασης, έναν χώρο ελευθερίας και δημιουργικής εξωτερίκευσης, συναισθημάτων και ανησυχιών, που δύσκολα εκφράζονται με λέξεις.  

Η ζωγραφική, μια τόσο γνώριμη διαδικασία, που για χρόνια ήταν καθημερινή τους δραστηριότητα, αποτελεί το μέσο αυτής της προσέγγισης.  Οι γνώσεις ζωγραφικής δεν είναι απαραίτητες.

Το Art Therapy ενθαρρύνει και επιβραβεύει την προσπάθεια αυτονομίας και ανάληψης ευθυνών εκ μέρους των εφήβων και τους προσκαλεί να συμμετάσχουν στην εύρεση λύσεων σε καθημερινές δυσκολίες, διαφωνίες και προβλήματα επικοινωνίας.

Οι συμμετέχοντες στις ομάδες έρχονται πιο κοντά στα συναισθήματα, τα όνειρα και τους προβληματισμούς τους, γνωρίζοντας τον εαυτό τους καλύτερα.

Τόπος διεξαγωγής: Τήνος και Αθήνα

Επικοινωνία: +30 6943 470 586

Ε-Μail: info@gnothisauton.gr

Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια: Σοφία Κουκουρλή 

Μοιραστείτε το...

Το «γνώθι σ’ αυτόν» είναι η πραγματική γνωριμία με τον εαυτό μας.  Φροντίδα για την ψυχή, αυτογνωσία, επίγνωση των ικανοτήτων και δυνατοτήτων, αποτελεί την πραγματική ουσία του είναι.  Μας βοηθά να κατανοήσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε, ώστε να αποκτήσουμε την πραγματική συνείδηση του εαυτού μας.

Π.Π.Γερμανού 13,
153 41 Αγία Παρασκευή

Τηλ.: +30 210 6397284
Κιν.: +30 6943 470586
e-Mail: info@gnothisauton.gr

Facebook   Instagram   LinkedIn

Όροι χρήσης | Πολιτική Cookies

Copyright © 2024 GnothiSAuton.gr. Powered by PowerSite.