Greek English Deutsch
Αρχική

Η εικόνα του κόσμου μου: μετασχηματισμός και επανόρθωση μέσω Art Therapy (Εικαστικής Θεραπείας)

ΗΜ/ΝΙΑ: 15/10/2017 | Ενημερώσεις

Σοφία Κουκουρλή

Πρόσκληση

Το Σάββατο, 21 Οκτωβρίου, και ώρα 18:00-20:00 μμ. στο αμφιθέατρο, του Πνευματικού Κέντρου Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου, η Σοφία Κουκουρλή, Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια, θα παρουσιάσει το θέμα:

“Η εικόνα του κόσμου μου: μετασχηματισμός και επανόρθωση μέσω Art Therapy  (Εικαστικής Θεραπείας)”

Η έκφραση μέσω της ζωγραφικής αποτελεί μια ζωντανή γραφή που είναι αφηγηματική και αρχίζει πριν ακόμη μάθουμε το γραπτό λόγο.

Το Art Therapy είναι μια συμβολική γλώσσα έκφρασης συναισθημάτων και εμπειριών, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους και δεν απαιτεί γνώσεις ζωγραφικής. 

Η δημιουργική ανάπτυξη μέσω της ζωγραφικής δίνει στο παιδί τη δυνατότητα να γίνει πιο ελεύθερο, δυνατό εσωτερικά και εξωτερικά, δημιουργικό, με έλεγχο της αίσθησης του εαυτού. Αναφέρεται στον τρόπο ανάπτυξης και εξέλιξής του μέσα από καλλιτεχνικές εμπειρίες. 

Η εικαστική θεραπεία βοηθά επίσης τους ενήλικες στην αντιμετώπιση του στρες, τη βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων και την επίτευξη μεγαλύτερης αυτογνωσίας.  Τους προσφέρει τη μοναδική εμπειρία να ασχοληθούν με τη δημιουργική διαδικασία, ώστε να διευκολυνθούν στην επικοινωνία και την επεξεργασία των συναισθημάτων τους. 

Είσοδος ελεύθερη.

Διοργάνωση: Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Τήνου,  "γνώθι σ΄αυτόν"

Μοιραστείτε το...

Το «γνώθι σ’ αυτόν» είναι η πραγματική γνωριμία με τον εαυτό μας.  Φροντίδα για την ψυχή, αυτογνωσία, επίγνωση των ικανοτήτων και δυνατοτήτων, αποτελεί την πραγματική ουσία του είναι.  Μας βοηθά να κατανοήσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε, ώστε να αποκτήσουμε την πραγματική συνείδηση του εαυτού μας.

Π.Π.Γερμανού 13,
153 41 Αγία Παρασκευή

Τηλ.: +30 210 6397284
Κιν.: +30 6943 470586
e-Mail: info@gnothisauton.gr

Facebook   Instagram   LinkedIn

Όροι χρήσης | Πολιτική Cookies

Copyright © 2024 GnothiSAuton.gr. Powered by PowerSite.