Greek English Deutsch
Αρχική

“Η Εικόνα του Κόσμου μου”

ΗΜ/ΝΙΑ: 25/11/2019 | Ενημερώσεις

Σοφία Κουκουρλή, Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια

Η Δημιουργική Ανάπτυξη μέσω Ζωγραφικής (Art as Therapy) ως Μέτρο Βελτίωσης της Παιδικής Ευημερίας

Το τμήμα Παιδείας του Δήμου Γαλατσίου σε συνεργασία με τους νηπιαγωγούς των σχολείων συνδιοργανώνουν την εκδήλωση με θέμα "Η Εικόνα του Κόσμου μου".

Ως ενήλικες μας είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αντιληφθούμε ποια είναι τα συμβάντα, οι αντιδράσεις ή οι διάλογοι, που μπορεί να μείνουν στο παιδικό μυαλό και να ερμηνευτούν με το δικό τους τρόπο.

Η Δημιουργική Ανάπτυξη μέσω Ζωγραφικής (Art as Therapy) επιτρέπει στα παιδιά να δημιουργήσουν, να κατασκευάσουν, μια «Εικόνα του Κόσμου», όπως τον βιώνουν στο δικό τους εσωτερικό, ευαίσθητο κόσμο και στη συνέχεια παρέχει τη δυνατότητα μετασχηματισμού της.  Τα παιδιά τις στιγμές που δημιουργούν, μεταμορφώνουν τον κόσμο γύρω τους.

Πιστεύοντας ότι η ορθότερη αντιμετώπιση των σημερινών και μελλοντικών προβλημάτων είναι η πρόληψη, θα παρουσιαστεί η λειτουργία του προγράμματος  “Η Εικόνα του Κόσμου μου” σε ομάδες παιδιών Νηπίου και Δημοτικού, στην Αθήνα και την Τήνο από το 2017 έως σήμερα, ως μέτρο βελτίωσης της παιδικής ευημερίας.

Απευθύνεται σε Εκπαιδευτικούς, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων, Γονείς και σε Ενήλικες με ενδιαφέρον σε θέματα που αφορούν στην προσωπική εξέλιξη και ανάπτυξη των παιδιών.

 

Ομιλήτρια: Σοφία Κουκουρλή, Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια

Χώρος: Πολιτιστικό Κέντρο Γαλατσίου “Καμίνι”

Ημερομηνία: 02/12/2019

Ώρα: 17:30-19:30

Είσοδος ελεύθερη

Μοιραστείτε το...

Το «γνώθι σ’ αυτόν» είναι η πραγματική γνωριμία με τον εαυτό μας.  Φροντίδα για την ψυχή, αυτογνωσία, επίγνωση των ικανοτήτων και δυνατοτήτων, αποτελεί την πραγματική ουσία του είναι.  Μας βοηθά να κατανοήσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε, ώστε να αποκτήσουμε την πραγματική συνείδηση του εαυτού μας.

Π.Π.Γερμανού 13,
153 41 Αγία Παρασκευή

Τηλ.: +30 210 6397284
Κιν.: +30 6943 470586
e-Mail: info@gnothisauton.gr

Facebook   Instagram   LinkedIn

Όροι χρήσης | Πολιτική Cookies

Copyright © 2024 GnothiSAuton.gr. Powered by PowerSite.