Greek English Deutsch
Αρχική

Γυναίκα και Art Therapy

ΗΜ/ΝΙΑ: 17/10/2023 | Ενημερώσεις

Σοφία Κουκουρλή Εικαστική Θεραπεύτρια

Νέος Κύκλος Ατομικών Συνεδριών Art Therapy (Εικαστικής Θεραπείας) 2023-2024, με στόχο την καλύτερη γνώση του εαυτού και την προσωπική ανάπτυξη

Η ζωή της γυναίκας στο κοινωνικό γίγνεσθαι έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά τις τελευταίες δεκαετίες. Οι μεγάλες απαιτήσεις και οι πολλαπλές δραστηριότητες είναι πιεστικές.  Η γυναίκα του σήμερα καλείται διαρκώς να αποδείξει την αξία της.   

Η προσπάθειά της να ανταποκριθεί σε όλες αυτές τις προκλήσεις και να ανταπεξέλθει με επιτυχία στα ζητήματα της καθημερινότητας, επιφέρει μείωση ενασχόλησης με τον εαυτό της, σίγαση της εσωτερικής της φωνής και σε αρκετές περιπτώσεις έντονο ψυχικό βάρος. 

Η Art Therapy (Εικαστική Θεραπεία) βοηθά τις γυναίκες να εκφράσουν και να επεξεργαστούν τα βαθύτερα συναισθήματά τους.  Τους επιτρέπει να είναι ο εαυτός τους και να αποκτήσουν μια βαθύτερη εικόνα για τον εσωτερικό τους κόσμο.

Με την υποστήριξη της εικαστικής θεραπεύτριας αξιοποιείται η δημιουργική διαδικασία και το έργο ως μέσο έκφρασης.  Οι σκέψεις και τα συναισθήματα γίνονται σύμβολα, προάγοντας τη μείωση του στρες και την επίτευξη καλύτερων και αρμονικότερων διαπροσωπικών σχέσεων.

Μέσω των εικαστικών αναπαραστάσεων προβάλλονται παλαιότερες εμπειρίες και βιώματα, που συμβάλλουν στην ταχύτερη πορεία της θεραπευτικής διαδικασίας, οδηγώντας παράλληλα σε μονοπάτια ευεξίας και χαλάρωση

Για αυτήν την διαδικασία εσωτερικής εξερεύνησης δεν είναι απαραίτητες οι γνώσεις ζωγραφικής. Αρκεί η διάθεση για δημιουργία, αποτυπώνοντας ένα ευρύ φάσμα συναισθημάτων στο εικαστικό έργο, που γίνεται ένας τόπος πέρα από τα σύνορα των λέξεων.

Τόπος διεξαγωγής: Τήνος και Αθήνα (δια ζώσης και διαδικτυακά)

Επικοινωνία: +30 6943 470 586

Ε-Μail: info@gnothisauton.gr

www.gnothisauton.gr

Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια: Σοφία Κουκουρλή

Χορηγός αίθουσας Τήνου: Εμποροεπαγγελματικός & Βιοτεχνικός Σύλλογος Τήνου

Μοιραστείτε το...

Το «γνώθι σ’ αυτόν» είναι η πραγματική γνωριμία με τον εαυτό μας.  Φροντίδα για την ψυχή, αυτογνωσία, επίγνωση των ικανοτήτων και δυνατοτήτων, αποτελεί την πραγματική ουσία του είναι.  Μας βοηθά να κατανοήσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε, ώστε να αποκτήσουμε την πραγματική συνείδηση του εαυτού μας.

Π.Π.Γερμανού 13,
153 41 Αγία Παρασκευή

Τηλ.: +30 210 6397284
Κιν.: +30 6943 470586
e-Mail: info@gnothisauton.gr

Facebook   Instagram   LinkedIn

Όροι χρήσης | Πολιτική Cookies

Copyright © 2024 GnothiSAuton.gr. Powered by PowerSite.